Woke up, Boomer!

Woke up, Boomer!

 

  • doelgroep: tweede tot zesde middelbaar

 

  • met: Eve Van Avermaet en Paul Ooghe

 

  • duur: 60 minuten

 

  • technische noden: verduisterbare ruimte en stopcontacten in nabijheid van het speelvlak 

 

  • publiek: maximum 200 personen

 

  • inclusief educatieve tips

Woke up, Boomer! is een ontroerende voorstelling over het generatieconflict maar ook over rouwverwerking.  Zoals steeds overgiet Deezillusie dit onderwerp met de nodige humor.


Het verhaal


Renée is 16 jaar en erg begaan met het milieu.  Ze eet vegetarisch en probeert haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk.  Zo heeft haar vriendin Sophie haar uitgenodigd om in de paasvakantie naar Frankrijk te gaan, maar dan moeten ze wel vliegen.

Renée 's vader Pieter zweert bij zijn dagelijkse portie vlees en hoewel hij een hybride auto heeft, 850 vrienden telt op facebook en bevriend is met een homokoppel, vindt hij dat er toch te veel vluchtelingen naar ons land komen en dat zwarte pieten ook echt zwart moeten zijn.

 

Hoewel Renée en Pieter onder hetzelfde dak wonen, is het verschil tussen hun overtuigingen erg groot.  Door het overlijden van Hilde, de mama van Renée en echtgenote van Pieter, zijn ze gedwongen om toch nog minstens enkele jaren hun leven te delen.  Is de kloof tussen deze twee generaties onoverbrugbaar?

 

‘Woke up, Boomer!’ is een ontroerende, maar ook grappige voorstelling over het verwerken van verlies en de verschillen tussen generaties. Hoewel er veel onbegrip is en er vooroordelen zijn van zowel jong naar oud als van oud naar jong, is het toch mogelijk om begrip te tonen en liefde te voelen voor de ander. De boomers van vandaag waren zelf ooit de protestjongeren van hun tijd en de woke generatie van vandaag zal in de toekomst ook ooit op een punt komen waarop ze ouderwets en behoudsgezind zullen genoemd worden door hun nakomelingen.